Bouwbegeleiding

Een nieuw huis of een gerenoveerd huis je hebt er dagelijks plezier van. Maar het bouwproces, om daar te komen, is complex. Er moet veel gebeuren in vaak een beperkte tijd. Je wilt een mooi resultaat waarbij het niet alleen de vraag is hoe het technisch uitgevoerd kan worden maar ook hoe je de verschillende partijen binnen budget laat samenwerken. 

Bouwbegeleiding zorgt ervoor dat je architect levert wat jij verwacht dat die levert

Bouwbegeleiding zorgt ervoor dat je architect levert wat jij verwacht.

 

De Nederlandse bouw is gefragmenteerd en gespecialiseerd. Zo is een nieuwbouw anders dan een renovatie en staat de verantwoording voor het ontwerp los van de uitvoering. Gedurende de bouw werken verschillende partijen naast elkaar. Zo heb je te maken met een architect, aannemer en (een rits aan) onderaannemers, een constructeur, de gemeente en wellicht wil je zelf wel wat gaan doen. Van belang is dat iemand de gehele bouw overziet.

Door die fragmentatie is het belangrijk dat je vooraf beseft (lees afgesproken hebt) wie waarvoor verantwoordelijk is. Namelijk als er scheuren ontstaan wijzen de verschillende partijen naar elkaar. Daarnaast zul niet de eerste zijn waarbij de verwachtingen niet overeenkomen met dat wat de ander gaat leveren en dat geldt voor alle partijen in de bouw vanaf ontwerp tot uitvoering.

Om dat in goede banen te leiden heb je iemand nodig met overzicht over de gehele bouw. Als het om een ecologische bouw gaat ook nog iemand met specifieke kennis én ervaring op dat gebied. Dat overzicht heb ik als bouwbegeleider.

 

Conclusie

Bouwbegeleiding voorkomt dat je achteraf zegt "hadden we het maar zo gedaan", het bespaart (veel) kosten én stress. Dus wil jij tijdens de bouw tijd houden voor je gezin, focus houden op je werk en met vertrouwen uitzien naar een mooi resultaat laat mij dan je bouw regelen.