Bouwbegeleiding-meer

 

Wil jij zelf gaan bouwen? Bouwbegeleiding ondersteund dat. Het neemt de twijfel weg, zorgt voor het juiste "gereedschap" en het voorkomt dat je achteraf zegt "hadden we het maar zo gedaan".

Wil jij de bouwregisseur zijn? Dan zorgt bouwbegeleiding er voor dat je de juiste vragen stelt, zodat je de juiste antwoorden krijgt. Het voorkomt dat je zaken over het hoofd ziet, dat de bouw door blijft lopen, op tijd klaar is en dat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Of wil je gewoon een deskundige die met je meekijkt in het gesprek met al die bouwprofessionals die weten hoe het werkt. 

Bouwbegeleiding zorgt ervoor dat je architect levert wat jij verwacht dat die levert

Bouwbegeleiding zorgt ervoor dat je architect levert wat jij verwacht.

 

Hoe gaan we dit doen?

Hoe gaan we dit bouwen? Wat zijn de voor- en nadelen van de gekozen bouwtechniek? Wat zijn de kosten van de gekozen bouwtechniek en levert het resultaat een langdurig genot én waardestijging op? Hoe grijpt deze laag in op de volgende laag. Is het (geheel) makkelijk uitvoerbaar? Zoveel vragen. Daan Ooms heeft jarenlange ervaring in alle bouwtechnieken. Als hoofdaannemer is hij jarenlang verantwoordelijk geweest voor de efficiënte uitvoeringstechniek en de kosten.

Het bouwproces

Het Nederlandse bouwproces is gefragmenteerd, de partijen zijn gespecialiseerd. Zo heb je te maken met een architect, aannemer en (een rits aan) onderaannemers, een constructeur, de gemeente en wellicht wil je zelf wel wat gaan doen. Door die fragmentatie is het belangrijk dat je vooraf beseft (lees afgesproken hebt) wie waarvoor verantwoordelijk. Namelijk als er scheuren ontstaan wijzen de verschillende partijen naar elkaar. Daarnaast zul je niet de eerste zijn waarbij de verwachtingen niet overeenkomen met dat wat de ander gaat leveren en dat geldt voor alle partijen in de bouw van architect tot bouwvakker.

Overzicht

Om een bouw in goede banen te leiden heb je iemand nodig met overzicht over de gehele bouw. Als het om een ecologische bouw gaat ook nog iemand met specifieke kennis én ervaring op dat gebied. 

Bouwbegeleiding geeft controle, het bespaart (veel) kosten én stress. Willen jullie tijdens de bouw tijd houden voor het gezin, focus houden op je werk en met vertrouwen uitzien naar een mooi resultaat laat mij dan je bouw regelen.