Ontwerp

Toffe huizen die goed presteren

Aanbouw met keuken en studio

Ruimte voor een leefkeuken. Veel licht. Een bijkeuken en een relaxte studio.

Maar tekenwerk is meer dan het plaatje.
 

Efficiënt en bouwondersteunend

Het tekenwerk is de kleurplaat van de bouw. Het maakt de uitvoering van de bouw efficiënt (goedkoper) omdat er gericht gewerkt kan worden en het voorkomt daarmee tijd- en materiaalverspilling. Iedereen kan zich focussen op de uitvoering (hoe) omdat bepaald is wat er moet gebeuren.

Met de tekeningen kun je naast het bouwen (vergelijkbare) offertes opvragen, taxaties laten doen, vergunningen aanvragen, etc.

Met de moderne 3d tekenpakketten kun je meer leveren. Bijvoorbeeld in het geval van een renovatie maak ik ook de weergaves die per bouwfase visualiseren: wat er "nieuw" gebouwd wordt of wat er "gesloopt" moet worden. Zodat je kunt zien wat er er gaat veranderen maar het tekenwerk ook bijdraagt aan de gene die het moet uitvoeren.

Nieuwe delen

In het groen worden de nieuw te bouwen delen gevisualiseerdHet tekenwerk is compleet. Dus naast een 3d model bestaat het uit alle voor de uitvoering benodigde 2D bouwtekeningen zoals plattegronden, aanzichten, doorsnedes, ramen- en deurenlijsten, etc. Een aannemer hoeft dus niet nog een keer te gaan tekenen. En bovendien worden alle bouwkundige keuzes geïntegreerd dus vragen zoals hoe gaan we het huis verwarmen / koelen, krijgen we een vloerverwarming met een bediening via een app, komen er zonnepanelen én een warmtepomp worden beantwoord in het tekenwerk.

2d bouwtekening plattegrond en doorsnede

Een plattegrond en doorsnede


Een model van de zon ☀️
Een moderne tekening is meer dan een visualisatie namelijk het is een model. Naast de visualisatie kun je bijvoorbeeld de hoeveelheden materialen uit het het model trekken (handig voor een calculatie!), het transmissieverlies tonen (zodat je weet hoe groot je warmtepomp moet worden) of de milieu belasting laten zien. Als je wilt weten hoeveel en tot waar de zon naar binnenvalt dan kun je dit simuleren. Het model toont het gedrag van de woning en dat gedrag moet bij jou passen.

 

Zonstudie

 

Een zonstudie laat de zoninval zien.

3D op je telefoon
Het tekenwerk kun je op je iPhone/Samsung bekijken. Je kunt door het gebouw "lopen" en er commentaar op leveren. Ook kun je het delen met je familie en vrienden.