Daan Ooms is gespecialiseerd in het werken met leem en kalk. Beide kunnen esthetisch ingezet worden in stucwerk of in vloeren, maar ook technisch als thermische capaciteit in bijvoorbeeld een warmtewand.

Bruine en witte leem als stucwerk tegen de wanden en plafonds
LEEM
Met leem kun je prachtig stucwerk maken (met of zonder wandverwarming). Het is verkrijgbaar in een scala aan kleuren en texturen variërend van glad naar schuurwerk. Gecombineerd met de vochtbufferende werking is het naast een esthetische ervaring een gezonde toevoeging aan je huis.
Leem draagt bij aan een dampopen bouwsysteem, het draagt bij aan de conservering van het huis doordat het een droogmaker is, leem heeft een zeer lage voetafdruk omdat het met weinig energie zo vanuit de grond bruikbaar is als bouwmateriaal.
Daarnaast is leem een zwaar materiaal. Deze eigenschap kan gebruikt worden om het gebouw trager te maken (iets wat vaak nodig is bij ecologische gebouwen) en je kunt het als buffer inzetten voor het opslaan en afgeven van (stralings) warmte.

Witte leemfinish tussen de eiken gebinten en populieren planken tegen het dak.
Een basislaag leem aangebracht over een (geïsoleerde) wandverwarming
K A L K
Kalk is een materiaal wat al duizenden jaren in de bouw gebruikt wordt. Met kalk kun bijvoorbeeld waterdicht stucwerk (bijv. tadelakt) maken voor in badkamers.
Kalk is net als leem goed toepasbaar in natte ruimtes
Kalk (groen) kun je waterdicht zetten. Leem (wit) blijft vochtbufferend.

Kalk kun je waterdicht zetten in de badkamer, bijvoorbeeld rondom het bad.

Tadelakt (kalk) en leem in de wc

Tadelakt in de wc
Met kalk kun je ook de buitenzijde van een woning stukadoren, maar je kunt er ook prachtige vloeren mee maken.

Kalk als stucwerk op een buitengevel