Installaties

In elke woning zitten actieve installaties. Denk aan een verwarmingssysteem voor de verwarming van de woning of het warme water wat uit de kraan komt. Daarnaast is er vaak een ventillatiesysteem met warmteterugwinning. Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan vroeger. 

Verschillende energiebronnen

Elke woning moet voorzien worden van warmte en waar vroeger dat voornamelijk gebeurd met gas cv in combinatie met radiatoren kan het tegenwoordig op verschillende manieren en vaak is de afgifte temperatuur lager (lage temperatuur systemen). Zo kun je een houtkachel met warmtewisselaar of elektriciteit gebruiken om je gehele huis via de vloerverwarming van warmte te voorzien, maar je kunt ook een lucht/water warmtepomp installeren, een aardwarmtepomp gebruiken, zonnepanelen, een zonneboiler of een combinatie van bovenstaande gebruiken.

Afgiftesysteem

Daarnaast is de wijze waarop en vanaf waar de warmte wordt afgegeven aan de ruimte belangrijk. Zo kan er stralings- of convectiewarmte gebruikt worden. Daan Ooms ecobouw heeft ervaring met alle verschillende energie- en afgiftesystemen zoals vloer- en wandverwarming  en kan u voorzien van de juiste informatie.

Photos and Images
houtkachel

Houtkachels geven een aangename warmte af.

gfg

Warmte kan verdeeld worden door het huis via waterleidingen die aangesloten zijn op verdelers.

warmtewand

Dat warme water stroomt dan bijvoorbeeld door het stucwerk (warmtemuur).

warmtewand

Het warme water maakt ook de vloer warm (vloerverwarming).

gg

Via een buffervat kunnen verschillende energiebronnen hun warmte kwijt.