Renovatie jaren '30 woning

Computer tekening van renovatie jaren 30 huis met aanbouw

Zo moet t worden

Voor de totaal renovatie van een jaren 30 huis worden alle delen van het huis aangepakt.

Er komt een moderne herinrichting van alle verdiepingen, een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer, de complete buitenschil wordt ecologisch nageïoleerd i.c.m. lage temperatuur verwarming verwerkt als wand verwarming in het stucwerk (leem). Dit betekent dus een warm huis in de winter, een koel huis in de zomer, geluid stil in combinatie met een gezond binnenklimaat (stabiele lage relatieve luchtvochtigheid). Deze combinatie kun je alleen met natuurlijke materialen bereiken.

De houten vloeren worden verwijderd en vervangen door een design betonvloer met vloerverwarming. Er komt een aanbouw met veel glas. En in fase 2 komen er zonnepanelen i.c.m. een lucht-water warmtepomp als alternatieve energievoorziening.

Wat leuk is aan dit project is dat niet alles vervangen wordt maar veel delen worden opgepoetst / hergebruikt. Zo worden de kozijnen en ramen compleet gerestaureerd en wordt enkel het glas vervangen door monumenten (meer isolerend) glas. Al het houtwerk,zoals de bakgoot, wordt afgekrabt, geschuurd en in de lijnolieverf gezet. Lijnolieverf is een dampopen verfsysteem van vroeger en is beter (gaat langer mee) dan de moderner verven alleen wel ambachtelijker in de verwerking. De dakpannen worden na een wasbeurt hergebruikt. Eigenlijk is het dak nog mooier dan bij nieuw. En wat ook speciaal is dat dit in samenwerking met de opdrachtgevers gebeurt.

Je ziet een vrijstaand huis met rood vies pannendak

Hoe een dak eruitziet als je het 80 jaar niet schoonmaakt

Je ziet hier het vrijstaande huis nadat de dakpannen schoongemaakt zijn

En dit is het beeld als je de pannen schoonmaakt

Vrijstaand jaren 30 woonhuis in de steigers

Goed steigerwerk maakt werken veilig en efficient

GEisoleerd dakbeschot met houten tengels en panlatten

Geïsoleerd waterdicht maar dampopen dakbeschot

Geïsoleerd dakbeschot met de nok en eerst twee rijen dakpannen teruggelegd

Dakrenovatie 

Nokvorsten met nokband

De nok en nokband zijn geplaatst, het dak is klaar om teruggelegd te worden. (Dit zijn gepoetste pannen ;))