Jurriaan wil gaan bijdragen aan een duurzame wereld. Daarom gaat hij zijn kennis maar ook zijn handen inzetten om op een verantwoorde manier voedsel te gaan produceren. 

Ik ga m daarin helpen door een goed huis voor 'm te bouwen. Een nieuw te bouwen passief huis gebouwd met ecologische materialen. Het doel is een prettig huis met een lage voetafdruk en een zeer laag energieverbruik (passiefhuis niveau met Rc 9). Het huis wordt ontworpen, doorgerekend en vervolgens gebouwd met ecologische materialen en gecombineerd met de kennis van het passief bouwen. Technieken zoals luchtdicht bouwen, balansventilatie en geïsoleerde grondmassa worden samengevoegd met ecologische materialen zoals kalkhennep, jute, leem en een pannen dak.

Het huis is onderdeel van de visie van Jurriaan om voor zoveel mogelijk mensen gezond voedsel te gaan maken en dat zonder winstoogmerk. De omliggende akkers zijn jarenlang gebruikt voor eenjarige gewassen. Hij wil het land in een aantal jaar omturnen naar een voortdurend producerend voedselbos. Hij is van plan het voedselbos zo veel mogelijk open te stellen, zodat mensen uit het dorp betrokken worden en het een toevoeging wordt voor het dorp. Jurriaan is gepromoveerd bioloog en hij wil zijn kennis maar ook zijn (handmatig) doen in gaan zetten om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving.

Dit project wordt de komende tijd geüpdate.

Photos and Images
Een huis voor bij een voedselbos

Schetsontwerp ecologische nieuwbouw naast een voedselbos

Een akker welke jarenlang gebruikt is voor eenjarige gewassen zoals mais

De akker zoals die jarenlang ingezet is voor eenjarige gewassen zoals mais

Een voorbeeld van een voedselbos

Het beeld van een voedselbos

Het begin van t voedselbos

Beeld van het net ingezaaide voedselbos (april 2020).

Electrakast en waterput

De waterput en elektra kast zijn geplaatst (april 2020).