Over Daan Ooms

Daan Ooms is gespecialiseerd in het bouwen van woningen op ecologische wijze. Ik heb jarenlange ervaring in de uitvoerende (ecologische) bouw. Ik beheers alle technieken zoals bijvoorbeeld houtskeletbouw met kalkhennep-, stro-, houtvezel isolatie t/m het plinten zetten.

Omdat leem- en kalkstuc in bijna elke ecologische bouw terugkomt heb ik me hierin gespecialiseerd . Voortdurend investeer ik in machines en materieel die het werk en de ergonomie bijstaan. Denk hierbij aan een dikstofpomp voor het stucwerk, maar ook aan bijvoorbeeld goed steigerwerk. Vanzelfsprekend innoveer ik in de vorm van eigen gemaakte gevel panelen of een nieuw ontwikkelde ecologische unit.

De achterzijde van een vrijstaand jaren 30 huis wat in de steigers staat

Goed steigerwerk maakt bouwen veilig en efficiënt.

 

Altijd ben ik gefocust op een efficiënt, kloppend geheel. Zo verzorg ik als totaal aannemer ook de installatie laag, zorg ik zelf voor een lage temperatuur afgiftesysteem zoals een vloerverwarming verwerkt in een monolitisch gestorte designvloer. Op die manier heeft u 1 aanspreekpunt voor de hele bouw, maar voorkom ik ook fouten en sta ik zelf garant voor de kwaliteit.

Ik ben getrouwd, vader van 4 en heb gestudeerd aan de universiteit Twente (bouwmanagement) en aan de kunstacademie (monumentale kunst).