Douwe gaat samen met Anne wonen in het familiehuis van Douwe. Maar voordat het zover is moet de woning duurzaam gerenoveerd worden, klaar gemaakt worden voor een nieuwe generatie. Hiervoor is er een ontwerp gemaakt bestaande uit een her-organisatie en een technisch ontwerp welke bijvoorbeeld toelicht hoe de woning geïsoleerd moet worden.

Door een goed plan te maken krijgen Douwe en Anna een kleurplaat van hun bouw waarmee ze gericht kunnen bepalen wat ze in welke fase willen gaan doen, waarmee ze gericht offertes kunnen opvragen en wat ze willen uitbesteden én wat niet.

 

 

Photos and Images
Een nieuwe generatie

De nieuwe toestand is gevisualiseerd en wordt besproken

De bestaande toestand

De bestaande toestand in 3d

Rachelwerk op de zolder

Op de zolder wordt het rachelwerk gezet voor de isolatie. Omdat het budgettair niet haalbaar was om de kap te lichten is de winddichtingsfolie aan de binnenzijde geplaatst. Dit hebben de eigenaren gewoon zelf gedaan. Een goede bouwvoorbereding voorkomt financiele verassingen met name aan het einde van de bouw. Door juist vooraf de goede keuzes te maken in bijvoorbeeld wat je zelf kan doen blijft de bouw onder controle.

Een kalkzandsteen muur in de souterain

In het souterain is een kalkzandsteen wand opgetrokken.

Douwe met een raapbord vol met leem

Als gemotiveerde eigenaar kun je prima zelf uitvoeren. Door de bouwbegeleiding, welke ook uitvoerend zorgt voor de juiste gereedschappen en tips en tricks kun je zelf aan de slag.

Houtvezel binnen isolatie

Deze wand hebben we samen geïsoleerd. Nu kan Douwe (de eigenaar) de rest van het huis zelf doen.

De vloerverwarming ligt klaar om in de betonvloer gegoten te worden

De witte buizen van de vloerverwarming liggen klaar.

De betonvloer afgewerkt in het groen

De (verwarmde) betonvloer afgewerkt in het groen.